Вашата Райска Градина
градински-център-далиа
ЛАНДШАФТНО ПРОЕКТИРАНЕ

Когато си правите градина, целта е това да е „вашата“ градина, вашето индивидуално пространство, което да отговаря на нуждите и вкусовете ви. Някои от най-хубавите градини по-света изглеждат така, като че ли не са били проектирани изобщо, а просто са изникнали от мястото си. Всъщност те не са просто игра на природата, а са съобразени с мястото, на което се намират и в проектирането и обмислянето им е инвестирано доста време. Ако искате красива и практична градина, трябва да подходите разумно. Проектирането и е същото като при строежа на къща. Дърветата и храстите не са като мебели, които можете да разместите ако дойдат повече гости. Когато си изясните къде какво желаете да има, е препоръчително да направите ландшафтен проект. В него ние от Градински център Далия - Пловдив ще нанесем в мащаб размерите на градината и на разположената в парцела къща. Ориентираме се за севера, юга, анализираме даденостите на мястото. Правилото е: формите и пропорциите, които изглеждат добре на проекта ще изглеждат добре и на терена и обратно.

  Предимства за това да построите и засадите градината си по проект:
 • 1. Тя ще има цялостен дизайн
 • 2. Ще има красив и хармоничен рисунък на растителните групи, на пространствата, на отделните елементи и на общата композиция
 • 3. Оптимално ще използвате пространството и ще съвместите всички неща, които искате „да се случват“ в нея
 • 4. В дългосрочен план изпълнението на градината ще ви спести средства по няколко причини:
  Ще решите оптимално разпределението на функциите в пространството
  Ще предотвратите развалянето и правенето повторно на недомислени неща поради несполучливо първоначално решение.
  Когато имате проект и нямате възможност да реализирате цялата градина на веднъж може да изпълнявате на етапи или на части, като следвате проекта. По този начин ще се и избегне получаването на „кръпки“ – отделни участъци в градината, които не са смислово свързани.